Slide background

Belvédère

Oorspronkelijk was de Belvédère een gewone waltoren, die omstreeks 1511 de naam Hoender-toren droeg. Uit die tijd stammen ook de grote kelders onder het gebouw, die nog tot 1818 in gebruik waren als kruitmagazijn.

In deze karakteristieke sfeer bieden wij mogelijkheden voor besloten gezelschappen voor een besloten diner, bruiloftsfeest, personeelsfeest, luxe vergadering, of een zakelijke borrel.
Ook een huwelijksvoltrekking behoort tot onze mogelijkheden.

“Belvedère!” zou de hertog van Parma gezegd hebben, toen hij uitkeek over Ooij en Betuwe: “Mooi uitzicht!”! Daar ontleent het restaurant in deze oude wachttoren nog steeds haar naam aan. Vandaag de dag biedt Belvédère met dit uitzicht mogelijkheden voor bruiloften, feesten, bedrijfsuitjes, workshops, vergadering, high tea’s, jubilea, koffietafel bij uitvaart en verjaardagsparties.

BRUILOFTSFEEST

Je huwelijksfeest in de toren van de Belvédère wordt onvergetelijk. De locatie in Renaissance stijl met prachtig uitzicht vormt hét decor voor een huwelijksvoltrekking.

 • Officiële trouwlocatie
 • Mooiste uitzicht van Nijmegen
 • Sit down diner tot 20 personen (toren)

BIJZONDER FEESTELIJK

Uw gasten in de Belvédère kunnen rekenen op een unieke avond: Een intieme locatie in een authentieke sfeer en een heerlijke culinaire invulling.

 • Buffetten met open keuken tot 120 pers.
 • Entertainment en live muziek bemiddeling
 • Sit down diner tot 20 personen (dakterras)

BEDRIJFSFEEST

Vergaderen, teambuilding en feesten. De Belvédère biedt unieke business events en originele bedrijfsfeesten. Deze worden natuurlijk tot in de puntjes verzorgd.

 • Luxe vergaderlocatie
 • Goed bereikbaar
 • Betaald en overdekt parkeren op Kelfkenbos

Historie van de Belvédère

“Belvédère!” zou de hertog van Parma gezegd hebben, toen hij uitkeek over Ooij en Betuwe: “Mooi uitzicht!”. Het is nog steeds de naam van het restaurant in de oude wachttoren. Na de Tachtigjarige Oorlog verloor het gebouw zijn functie. Maar de Nijmeegse raadsleden zagen het uitzicht ook wel zitten. Met geld van ‘het gewone volk’ bouwden ze hier een luxe sociëteit.

Steenhouwer Simon Bosboom en stadsmetselaar Peter van Blockhout kregen de opdracht de toren te verbouwen. Zij voegden onder andere het kleine torentje toe, dat toegang geeft tot het dakterras. Met het bijzondere ontwerp en de verheven locatie maakten de Nijmeegse raadsleden hun hoge positie duidelijk. Het was een flinke investering uit de stadsbegroting, alleen voor de vrijetijdsbesteding van het stadsbestuur. Zoiets is nu ondenkbaar.

Uit de stadsrekeningen blijkt dat de Belvédère in 1620 werd vernieuwd. Met de Vrede van Münster in 1648, die een einde maakte aan de Tachtigjarige Oorlog, verloor de toren zijn verdedigingsfunctie. De stadsbestuurders zagen in de wachttoren, die een prachtig uitzicht bood, een mooie locatie voor een eigen sociëteit. Met dit doel voor ogen werd de Belvédère in de jaren 1646-1649 door steenhouwer Simon Bosboom en stadsmetselaar Peter van Blockhout ingrijpend verbouwd tot een ‘speelhuis’. Het gebouw kreeg toen zijn huidige vorm in renaissancestijl.

In de daaropvolgende eeuwen onderging de toren nauwelijks veranderingen. In 1888 werd het gebouw, dat ernstig in verval was geraakt, door gemeentearchitect J.J. Weve grondig gerestaureerd. De toren overleefde de Tweede Wereldoorlog en heeft sindsdien een horecabestemming.


Informatie of bezichtiging?

Heeft u interesse in één van de mogelijkheden of wilt u de Belvédère bezichtigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Uw kunt ons direct bereiken op telefoonnummer
024 3 23 17 46.

FACTS & FIGURES

 • Goed bereikbaar
 • Mogelijkheden van 10 tot 200 personen
 • Historische toren tot 80 personen
 • Groot overdekt terras tot 120 personen
 • Entertainment en live muziek bemiddeling
 • Betaald en overdekt parkeren op Kelfkenbos